Kako zapustiti vse, kar si v življenju imel in zmagati?

9th Okt 2016
zapusti1

Še nekaj deset ur in odpotoval bom v Azijo. V glavi se mi dogaja marsikaj. Tokrat, čutim, gre zares. Živel sem dobro življenje, odigral sem svojo prvo zgodbo življenja, te zgodbe je konec. Sedaj to resnično čutim. Danes sem se ponovno ukvarjal s čiščenjem stanovanja, vrgel sem stran devet desetin vsega, kar sem v stanovanju imel. Vse stvari bom podaril. Zakaj kar skoraj vse? Namreč, ugotovil sem, da me vse stvari zgolj zadržujejo v preteklosti. Vsa prepričanja, katera sem imel in sem jih želel opustiti, so se skrivala tudi v predmetih. Ljudje imamo nasploh preveč nesnage doma, zato pa smo energijsko in psihološko ujeti v določe ponavljajoče se vzorce.

Zato ljubim potovanja, saj s seboj vzamem zgolj en ruzak. To je vse moje bogastvo. Več ne rabim. Le tako človek lahko živi v sedanjosti. Že lansko leto sem pričel opuščati vse, kar sem imel. Letos pa je kliknilo do konca. V zadnjih dneh pa je kliknilo še bolj. Končno sem zapustil vse, kar sem imel. Tako ustvarjam prostor, da bodo druge stvari prišle v moje življenje.

Zato tudi vam predlagam, da naredite jesensko akcijo. Pričnite s svojim stanovanjem in avtomatično se vam bo očistila tudi vaša glava – garantiram. To je zelo močna tehnika. Močnejše ne poznam. Škoda, da jo nisem opravil že prej. Želim si, da druge stvari pridejo v moje živjenje. Ni pomembno kaj, pomembno je, da pridejo. Leta in leta sem se polnil in ko je človek poln, ne more postati še bolj poln, saj bi se razpočil. Zato se mora sprazniti, postati prazen in potem bo prišlo vanj ponovno nekaj novega. Če poznate energije, vam je to zelo jasno, vendar tega morda ne upoštevate, tako kot tega tudi sam nisem upošteval.

Zapustil sem celo materino državo, materni jezik, rojstno mesto, vas in celo cel kontinent, celotno kulturo. Azija je resnično drug Svet. Tam bom pričel znova. Kako? To ni pomembno. Važno je samo ali bom odprt za novo življenje ali ne. Vidite, ljudje si želijo spremeniti svoje življenje, a se ne zavedajo, da ga nikakor ne morejo spremeniti, če so navezani na svojo preteklost. Verjamem, da ima to težavo mnogo ljudi.

Sploh ne vem, kaj naj še napišem. Vsi ti trenutki in občutki so močni in nepozabni. Toliko sem prepotoval, toliko časa preživel na vzhodu, da sem ugotovil celo naslednje: Človek je zelo majhen. Zelo, zelo majhen. Človek pravzaprav ničesar nima. Večina stvari, ki misli, da jih ima, bodo tako ali tako kmalu izginile, saj je takšen tok življenja, menjajo se službe, partnerji, projekti, prijatelji, lokacije, tako kot se spreminja vreme. Nekaj, kar je danes resničnost, je lahko že čez nekaj dni samo spomin, torej fikcija. V kolikor razmišljate o fikciji, ste nanjo navezani in to je prvi znak norosti bi lahko rekli.

Počutim se praznega, kot že dolgo ne. Počutim se zanimivo. Tako, kot sem se počutil leta in leta nazaj, ko se je vse skupaj šele začenjalo. Zakaj se nisem spraznil že prej? Ker sem bil navezan na preteklost in na vse dosežke, kot tudi na vse napake, ki sem jih storil. Hitra rešitev je ravno ta, da vržete proč vse stvari iz stanovanja, ki jih RESNIČNO ne potrebujete, to pa je 90% stvari. DA! Resnično! Ali si upate?

Če ste iskreni, 90% stvari v stanovanju ne uporabljate. Jaz sem mislil, da temu ni tako a ko sem se sprehajal po vsaki malenkosti, sem bil šokiran, koliko vreč sem odnesel ven. Prav tako pa sem bil šokiran nad tem, kako mi je bilo hudo, ko sem stvari odnašal ven. Šele danes sem se zavedal, kako močan vpliv imajo stvari, vsaka stvar ima spomin in ta spomin ima določeno fizično energijo okoli tega predmeta. Zato sem se odločil, da delim to znanje z vami, saj je izredno koristno. Zame to pomeni popolen preobrat v življenju.

Včasih je bilo včasih. Danes je danes. Človek se skozi leta spreminja, postaja boljši, ve mnogo več, ima drugačne želje a zaradi podzavestne navezave na pretekle navade, je ujetnik preteklosti in tako lahko celo življenje preživi na slab način. Če boste zapustili vse, kar imate, boste zmagali. Pustite ljudi, pustite službo, pustite navade, pustite res vse, naj gre… Boste videli, kako praznega se boste počutili, zopet boste bili tisti nepopisan list papirja, ki kar kriči po tem, da bi ga nekdo popisal.

Tako ste se počutili verjetno, ko ste bili mlajši. Potem pa ste postali polni zgodb, izkušenj, bolečin, razočaranj, uspehov, vsega ste se prenajedli. Če ste sposobni opustiti vse, boste zopet sami, prazni in takrat boste pričeli avtomatično živeti v sedanjosti, takrat boste zopet prisiljeni sprejemati odločitve na podlagi situacije, ki se vam zgodi v sedanjosti. Uhhh… to je zares težko, ko človek šteje nekaj več let. Če pa želite zapustiti preteklost, jo morate zares pokopati, tudi kakšen obred lahko naredite, lahko molite, ampak predvsem pa urejajte vaš zunanji svet, npr. vaše stanovanje in ostalo.

Čez nekaj deset ur odpotujem. Na letališču bom rekel ”Živjo”, se vsedel na Avion in postal svoboden, kot ptica. Videl bom, kako izginja vse, celo tla pod nogami, kako izginja moja država, kako izginjajo moji ljudje, kako pravzaprav ni nič moje, kako sem majhen na tem svetu, samo eden izmed potnikov, na majhnem avionu, kako je vesolje veliko in kako je en človek majhen in to je občutek svobode. V kolikor pa se navežete na cel svet, razmišljate, kako je vse vaše, boste togi in težki, to težo življenja boste občutili na vsakem koraku. Celo z nogami boste lahko imeli fizične težave.

Lahkih nog naokrog….To je pravi način življenja.

zapusti2

Če želite postati pretočni, potem dajajte, podarite nekomu nekaj, podarite čim več, predvsem pa vrzite stran vse stvari, ki jih imate in so plod preteklosti ali plod neuporabnosti. Naj zraste novo. Občutek bo lep, ko zraste nekaj novega.

V življenju rabite zelo malo. To ne pomeni, da ne smete biti ambiciozni, a nikar se ne navežite preveč na svoje življenje, saj boste tako postali težki in ko se bodo ena vrata zapirala, ne boste videli drugih.

Pustite svoje življenje in zaživite novo življenje!

Avtor: Rudi Kirar, 9.102.2016

Comments are closed.