Spoznajte resnico in resnica vas bo osvobodila!

23rd Feb 2017
resnica

Ne govorim o nekakšnem svetopisemskem sranju. Govorim o popolnoma realnem načinu, s katerim boste v življenju zmagovali.

Uspešni ljudje niso optimisti, niso niti pesimisti, ampak so čisti realisti.

Kdo je vodja? Tisti, ki vidi nekaj več, kajne? Če želite voditi sebe, svoje življenje in nenazadnje druge ljudi, morate videti nekaj več, kot vidijo ostali. Videti morate realnost, kje ste, kakšni so izzivi, kam želite priti, kako boste tja prišli. Če ne veste tega, potem delate po principu vere ali pa si lažete, da bo že kako, saj imate dober občutek, ste pozitivni.

A od vere in optimizma rezultatov ne bo, čeprav vas to učijo knjige za osebno rast.

RESNICA BOLI!

Da, ker če si priznate resnico, boste morda ugotovili, da vaši odnosi niso tako dobri, da vaši prijatelji niso tako iskreni do vas, da morda projekt v službi ne boste speljali tako uspešno, kot si mislite, da sodelavci nimajo takšnih sposobnosti, morda boste ugotovili, da boste mogli delati še vikende, a kljub temu ne boste dosegli cilja a ga boste dosegli samo 50%. Morda boste ugotovili celo kaj hujšega. Da, resnica vas bo zabolela, a samo za nekaj trenutkov, ker ko se enkrat zaveste resnice, boste dobili neverjetno moč.

Moč, da z njo premikate gore.

resnica2

Zakaj? Vzemimo primer, da ste alkoholik. Vsak dan spijete 2 litra vina. Dokler si ne priznate, da ste alkoholik, je vaše življenje polno nepriznanih bolečin, zamujanja v službo, raznih prepirov in ostalih težav. Ko pa si priznate, da imate te težave in da je vzrok pretirano popivanje, kar naenkrat spoznate resnico, ki vas osvobodi.

 

Da, problem je, če ste do sedaj pili 10 let. Problem je. Veliko stvari v življenju ste zamudili. In da, težko se je odvaditi in spremeniti celoten življenjski stil. Izgubljeni ste. Nimate znanja. Nimate volje. Nimate podpore. Težko je. Čaka vas delo. Trdo delo, mnogo odrekanj.

A sedaj vsaj veste, KJE STE in celo veste KAKO priti do cilja. To je že veliko. To je več, kot ste vedeli v vseh desetih letih. Sedaj rabite zbrati samo še moč, a ker veste, da je to edina pot, vam življenje moč nekako kar podari.

Tako zavihate rokave in pričnete z delom. Pri tem pa ste zopet realni. Vsak dan si priznate, koliko ste naredili in koliko niste. Tako vas vsak dan po malem zaboli, saj sproti ugotavljate, da bo cilj doseči morda še malce težje, a v tem primeru vsak dan napredujete. Če pa si mečete pesek v oči, potem pa morda na kratek rok res uživate, saj si lažete, a na dolgi rok pa trpite.

Ali si želite shujšati, pa vam do sedaj še ni uspelo? No, lahko vam povem, da boste vedno debeli. To je resnica. Ne berite več knjig. Takšna je vaša realnost, če ne boste popolnoma spremenili vašega načina življenja.

Ali ste pripravljeni?

Verjetno niste, če do sedaj niste. To je realnost. Ostali boste debeli. Živite nekaj časa v tej realnosti. Če jo lahko sprejmete in ste s tem zadovoljni, potem živite v tej realnosti brez slabe vesti. Če je ne morete, potem je smiselno nekaj spremeniti.

Tudi ta članek berete in ta članek vam vlije novih moči, nove vere, a zaradi tega članka ne boste naredili nič. Niti ni smiselno brati tovrstne članke. Jaz jih pišem malo za zabavo in da sam sebe opominjam na pomembne točke.

Ali ste pripravljeni, da vas vsak dan zaboli za nekaj trenutkov?

POMNITE! Samo tako boste lahko večinski del dneva uživali.

 

Avtor: Rudi Kirar, 23.2.2017

Comments are closed.